Home | symposia en workshops | 2007

Op deze pagina vindt u een overzicht van de workshops en symposia die Leefmilieu in 2007 heeft georganiseerd.


De volgende symposia / workshops worden hier beschreven:

 

24 november 2007: Tegengas voor goede lucht.

Op 24 november 2007 hield de voorzitter van Leefmilieu een presentatie voor GroenLinks De Kempen, te Eersel. Onderwerp van de presentatie was: Tegengas voor goede lucht
Bekijk de powerpoint-presentatie (0,4mb)
 

- terug naar boven -
 

15 juni 2007. Symposium: Informatie over luchtkwaliteit, hoe kan dat beter?

foto Jan van der Meer De kwaliteit van de lucht heeft directe gevolgen voor de gezondheid van mensen. Daarom willen steeds meer mensen weten hoe de luchtkwaliteit is op de plaats waar ze wonen en werken.

  • Welke stoffen bepalen de luchtkwaliteit?
  • Wat kan ik er zelf aan doen om de kwaliteit te verbeteren?
  • Hoe is de kwaliteit van de lucht in mijn straat precies? Hoe kom ik daarachter?

Gemeenten en provincies blijven voor een groot deel het antwoord op deze vragen schuldig. Ondanks de vele rapporten die de luchtkwaliteit in kaart proberen te brengen is er nog veel onduidelijk. Een toegankelijke website, zoals www.lokalelucht.nl blijkt in de behoefte van veel burgers te voorzien, zo bleek op dit drukbezochte symposium.
Zo'n tachtig mensen luisterden naar vertegenwoordigers van het openbaar bestuur, wetenschap en milieu- en bewonersorganisaties.

Klik hier om het complete programma van dit symposium te bekijken en om alle lezingen en de verslagen van de workshops na te lezen.
 

- terug naar boven -
 

30 maart 2007: Burgers helpen burgers met deskundigheid.

Op 30 maart 2007 hield de voorzitter van Leefmilieu een presentatie op een bijeenkomst van het Platform Gezondheid en Milieu, te Utrecht. Onderwerp van de presentatie was: Burgernetwerk: Burgers helpen burgers met deskundigheid.
Bekijk de powerpoint-presentatie (0,6mb)


- terug naar boven -

Onderwerpen: