Home

Arnold van den BurgSeptember 2019. Door de recente uitspraak van de Raad van State wordt het bedrijven, verkeer en veehouderij een stuk moeilijker gemaakt om stikstof in de lucht te brengen. Veel projecten in heel Nederland zijn daardoor stil komen te liggen. Is dat terecht, is stikstof echt zo’n groot probleem? Arnold van den Burg (foto) heeft onderzocht op welke manier stikstof schadelijk is voor dieren en dan met name voor vogels. Op zondag 15 september ging hij in het radioprogramma Vroege Vogels dieper in op deze problematiek en de mogelijke oplossingen.

 

Arnold van den Burg studeerde biologie in Wageningen, promoveerde aan de University of Nottingham (UK) en werkt nu bij Stichting BioSFeer. Hij ondersteunde de vereniging Leefmilieu in Luxemburg bij het Europese Hof door de rechters in het proces over de PAS duidelijk te maken wat er op het spel staat als we doorgaan met het vervuilen van de natuur met stikstof.

 

Beluister hier de uitzending met Arnold van den Burg (13 minuten)

 

Lees hier meer over dit onderwerp op de website van Vroege Vogels

 

LET OP:  Bijeenkomst 21 september gaat niet door

Op 21 september had Leefmilieu een bijeenkomst gepland waarin Arnold zijn onderzoek zou presenteren en waar aanwezigen konden doorpraten over de maatregelen die genomen kunnen worden om de stikstofbelasting op de natuur te beperken. Deze bijeenkomst gaat helaas niet door, wegens te weinig aanmeldingen.

 

.

Onderwerpen: