Home

Teken de petitie ‘De EU moet bossen beschermen, niet voor energie verbranden’. Leefmilieu ondersteunt deze petitie van harte samen met meer dan 70 andere milieu- en natuurorganisaties. De petitie roept de Europese vice-voorzitter Frans Timmermans en alle 27 lidstaten van de EU op om subsidie voor houtverbranding voor energieopwekking te stoppen. De oproep vraagt houtverbranding als hernieuwbare energie uit de Europese wetgeving te schrappen en bosbescherming topprioriteit te geven.

De hoeveelheid hout die wordt gestookt voor elektriciteitsopwekking en verwarming is enorm toegenomen sinds de EU deze houtstook meetelt bij de doelstellingen voor hernieuwbare energie. In de EU is nu meer dan een derde van de hernieuwbare energie afkomstig van het verbranden van hout, waarvan een groot deel rechtstreeks uit bossen komt. Europese bossen betalen de prijs. 
Er loopt een herziening van de regels voor hernieuwbare energie (REDII, de Europese Richtlijn Hernieuwbare Energie) op het onderdeel biomassaverbranding. Een openbare raadpleging is gepland voor het einde van dit jaar. Dit is daarom hét moment om je stem via de petitie te laten horen.

 

https://you.wemove.eu/campaigns/de-eu-moet-bossen-beschermen

 

.

Onderwerpen: