Home

April 2021. Longfonds en Long Alliantie Nederland lanceren een manifest voor gezonde lucht. Zij doen dit samen met een brede coalitie van longartsen, huisartsen, verpleegkundigen, milieugezondheidsdeskundigen, wetenschappers, politieke partijen en tal van organisaties die zich bezighouden met milieu en gezondheid, waaronder Leefmilieu.logo Longalliantie en Longfonds

 

Het manifest roept op tot het aanstellen van een speciale gezant voor gezonde lucht. Opdracht voor deze gezant: Verbind de noodzaak van het realiseren van gezonde lucht met de opgaven voor bijvoorbeeld klimaatverandering, energietransitie en de stikstofproblematiek en voorkom gezondheidsschade door luchtvervuiling. Een nieuwe impuls voor verbetering luchtkwaliteit is namelijk hard nodig!

 

Wij allemaal en zeker kinderen hebben recht op gezonde lucht. Vieze lucht maakt ziek, jaarlijks overlijden minimaal 12.000 mensen vroegtijdig door fijnstof of stikstofdioxide en kinderen lopen zelfs in de baarmoeder al gezondheidsschade op door luchtvervuiling.

 

Lees het manifest op: https://www.longfonds.nl/geef-kinderen-gezonde-lucht

En teken mee als burger of organisatie.

 

.

Onderwerpen: